Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

HOE KIES JE DE BESTE HARDLOOPSCHOEN VOOR JOU?

Een paar hardloopschoenen is zo gekocht zou je zeggen, er komt echter wel iets meer bij kijken want het aanschaffen van de verkeerde hardloopschoenen kan leiden tot vervelende blessures. Wanneer je nieuwe hardloopschoenen gaat kopen moet je met de volgende punten rekening houden;Laat een looppatroon analyse maken 

Een hardloopschoen dient voldoende ondersteuning en demping te geven, dit is afhankelijk van de loopstijl, type voet en het lichaamsgewicht. Als je voor het eerst een running schoen gaat aanschaffen, kun je in onze winkel Sport 2000 Sportpaleis Almere een looppatroon analyse maken. Onze hardloopspecialisten nemen met behulp van de loopband graag de tijd om samen met jou de juiste hardloopschoen te vinden. 

Probeer een paar modellen van verschillende merken zoals Asics, Nike en Saucony en voel goed welke het prettigst zit. Loop een stukje op de hardloopschoenen in wandelpas en op volle snelheid. Er mogen namelijk geen irritaties zijn tijdens het passen en lopen. Bijvoorbeeld dat de hardloopschoen te strak om de voet zit of een naadje dat irriteert. Dit soort “kleine” irritaties worden na verloop van tijd grote irritaties.

Neutrale- en pronatie hardloopschoenen 

Hardloopschoenen zijn onder te verdelen in neutrale- en pronatie hardloopschoenen. Neutrale hardloopschoenen worden het meest verkocht en zijn geschikt voor de hardlopers met een normaal tot supinerend looppatroon. Een supinerend looppatroon wilt zeggen dat de voet te ver naar buiten zakt. 

Pronatie hardloopschoenen zijn geschikt voor mensen waarbij de voet te veel naar binnen zakt. Dit wordt over-pronatie genoemd; hierdoor wordt de achillespees te zwaar belast. Bij dit type hardloopschoen is het materiaal aan de binnenzijde van de zool duidelijk steviger om zo de voet te corrigeren.

Neem je oude hardloopschoenen mee als je nieuwe gaat kopen

Wanneer je al een keer een looppatroon analyse hebt laten maken en nieuwe hardloopschoenen wilt aanschaffen is het heel verstandig om de oude loopschoenen mee te nemen naar de winkel. Aan het slijtpatroon van je oude loopschoen kunnen wij precies zien welk looppatroon je hebt. Een tweede paar hardloopschoenen kan ook makkelijk via internet gekocht worden. Aan de hand van je oude schoen kun je zo zelf bepalen welk looppatroon je hebt.

Koop de juiste maat 

Wees flexibel wat betreft je schoenmaat en houd er rekening mee dat hoe verder je loopt, hoe meer je voet van nature uitzet. Dit betekent dat het verstandig is om net wat meer ruimte in je hardloopschoen te hebben. Globaal genomen moet je een vinger kunnen leggen tussen je grote teen en de punt van je hardloopschoen. Wanneer je langere afstanden loopt heb je misschien wel een hele maat groter nodig dan je normale schoenmaat. Verder moet je ook rekening houden met wanneer je een hardloopschoen past, ’s avonds zijn de voeten uitgezet. Pas daarom hardloopschoenen later op de dag.

Levensduur hardloopschoenen 

Hardloopschoenen krijgen behoorlijk wat te verduren en na verloop van tijd zal de demping alsmede de stabiliteit uit de loopschoen verdwenen zijn. Gemiddeld gaat een hardloopschoen +\- 1500 tot 2000 kilometer mee. Ook al laat je je hardloopschoenen in de kast staan zonder erop te lopen, na zo’n drie jaar is de demping uit je schoenen verdwenen doordat het geblazen rubber in de zool na verloop van tijd uithard. Vanwege het gebrek aan demping kan er als resultaat een trekkend gevoel onder de knie ontstaan. Het is dus een beetje afhankelijk van hoe vaak je hardloopt en wat voor een afstand. Loop je iedere week een marathon dan zijn je schoenen na een half jaar al versleten. Loop je twee of drie keer per week dan doe je gemiddeld 1 tot 1,5 jaar met een paar hardloopschoenen.

Let ook op je hardloopsokken 

Het aanschaffen van hardloopsokken die vochtregulerend werken is een absolute must. Hardloopsokken zijn naadloos, bieden extra bescherming op de tenen en hiel en nemen goed vocht op, waardoor er geen irritaties kunnen ontstaan tijdens het hardlopen. Meestal zijn dit soort sokken anatomisch gevormd. Tegenwoordig worden er ook veel hardloopsokken verkocht met een compressiepasvorm die de spieren ondersteunt zodat deze minder snel zullen verzuren.


Bekijk onze collectie hardloopschoenen


                            
iDEAL Betaal later in 14 dagen Betalen aan de kassa MasterCard Visa Paypal Bancontact / Mister Cash VVV-giftcard

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.